2018 in het kort

DECEMBER

MRI voor Flevoziekenhuis

Saan bracht bij het Flevoziekenhuis de nieuwe 3 Tesla MRI van Philips naar binnen. Het zwaargewicht van ongeveer 6000 kilo moest via de kleine binnentuin van slechts 3x4 meter. Het ziekenhuis plaatste hiervan dit mooie fimpje.

Bestelling Spierings torenkranen

In 2019 worden er drie SK597-AT4 Spierings Mobile Cranes en nog een nieuwe SK1265-AT6 aan onze vloot toegevoegd. De overeenkomst voor de levering werd in december door Saan en Spierings getekend. In 2019 gaan we overigens ook de gloednieuwe City Boy van Spierings in gebruik nemen!

Trekker voor Industriële Verhuizingen

Voor het zware werk bij Industriële Verhuizingen werd in december deze mooie nieuwe DAF CF 460 FTG geleverd door Truckland.

NOVEMBER

Aanbrengbonus nieuwe collega's

Om onze vacatures eens op een andere manier onder de aandacht te brengen, loofden we in november voor het eerst een aanbrengbonus uit aan tipgevers. Dat leverde een hoop reacties, en gelukkig ook leuke sollicitanten op.

Start grote verhuizing Johma

Voor het intern verplaatsen in 2019 van een 12-tal productielijnen van Signaturefoods naar de nieuwbouw, zijn in november 2018 de voorbereidingen al gestart. Bij Johma Salades in Losser zijn er in opdracht van Uitert B.V. in samenwerking met partner Yourtech in november en december o.a. een lift en diverse elektrokasten geplaatst.

Praktijkdag opleiding machinetransporteur

In november zat een aantal van onze nieuwe machinetransporteurs 'in de schoolbanken'. Althans, ze oefenden de geleerde theorie vooral in de praktijk tijdens de eerste praktijkdag van de vernieuwde Opleiding Machinetransporteur. Deze opleding is door Saan zelf ontwikkeld.

OKTOBER

Wereldberoemde DJ in de kraan

Een wereldberoemde DJ, die hangt niet elke dag in je kraan. Tijdens ADE 2018 draaide Armin van Buuren live ASOT900 theme anthem op zo'n 40 meter hoogte. Zijn 'luchtpodium' werd gehesen door onze 220 tonner.

Auto's gered van parkeerdek

Saan heeft 3 auto's 'gered' van het dak van een ingestorte parkeergarage in Wormerveer. Het Saan-team + torenkraan werd ingehuurd door De Waard Bouw. Deze aannemer voert ook de herstelwerkzaamheden uit. De reddingsactie leverde mooie plaatjes op.

SEPTEMBER

Opkikkerdag

28 september vond er een Opkikkerdag voor 20 gezinnen plaats, mogelijk gemaakt door Stichting Sa4 en Koninklijke Saan. Deze gezinnen, waarvan één van de kinderen langdurig ziek is, kregen een dag vol verrassingen aangeboden, zodat ze al hun zorgen even kunnen vergeten. Voor elk gezin is door Stichting Opkikker een programma op maat samengesteld. Naast financiële steun, staken Stichting Sa4 en Saan zelf hun handen uit de mouwen als vrijwilliger. Een bijzondere dag!

Gereedschapswagen DAF LF210

Bij het verplaatsen van machines komt er veel gereedschap en hulpmateriaal aan te pas. Om ervoor te zorgen dat onze machinetransporteurs van Industriële Verhuizingen altijd de juiste spullen bij zich hebben, heeft Saan een aantal kleinere vrachtwagens ingericht als gereedschapswagen. In september stroomde een gloednieuwe DAF LF210 in, die door de gebruikers zelf werd ingericht.

AUGUSTUS

Werken bij het spoor

De werkzaamheden tijdens de buitendienststelling van het spoor prachtig weergegeven in een video! Bij het station in Zaandam wordt door Hegeman Bouw & Infra de spooroverbouwing voor Gemeente Zaanstad, ProRail en NS gerealiseerd.

Taart voor alle medewerkers

Op 15 augustus werd Saan 121 jaar en daarom werd er op de Saan-vestigingen natuurlijk op gebak getrakteerd.

Duurzaam werk

Divo Duurzaam plaatste eind augustus zonnepanelen op het dak van de gymzaal in Biest-Houtakker. Dit mooie plaatje werd gemaakt vanuit een drone.

JULI

Plaatsing condensdroger

In opdracht van Agrovent BV ontwikkelde OC Verhulst speciale condensdrogers voor het drogen van uien. Voor transport en assistentie bij de plaatsing bij Dacoerd werd Saan Industriële Verhuizingen ingeschakeld. OC Verhulst liet van deze opdracht een interessant filmpje maken, waarin ook onze werkzaamheden mooi in beeld zijn.

Zonnepanelen voor Westergasfabriek

De Westergasfabriek, waar ooit gas uit steenkolen werd geproduceerd voor de stadsverlichting van Amsterdam, investeert flink in duurzame herontwikkeling en inspireert graag anderen om hetzelfde te doen. Daarom is het dak van de Gashouder ter beschikking gesteld aan buurtbewoners en bedrijven om zonnepanelen daarop te plaatsen. Saan assisteerde leverancier Zonnefabriek bij de plaatsing van zonnepanelen bij dit bijzondere duurzaamheidsproject.

Giraffetaart voor WL Winet

Op 13 juli vierden we de eerste verjaardag van onze Giraffe MK140 Torenkraan. Om dat te vieren kregen bestellers van de Giraffe een heerlijke taart. WL Winet was de eerste relatie die de traktatie ontving.

JUNI

In de roos!

Dit jaar had de zomerbarbecue een sportief tintje: international Rick van den Oever gaf een clinic Boogschieten in Diemen en in Tilburg. Leuk om te doen, en natuurlijk was iedereen erg fanatiek.

Zwaargewicht verplaatst

In Hertzberg heeft Saan een 22 ton zware Bobst stansmachine met een 30 tons hijsportaal op een machinekar geplaatst en vervolgens vanaf de 3e verdieping, op 10 meter hoogte uit het gebouw van Smurfit Kappa gehaald. De machine werd geladen voor transport naar Italië.

Zwembad op het dak

Het was passen en meten in de Paleisstraat in hartje centrum Amsterdam met een zwembad van 14,7 bij 4 meter. Het gevaarte van ruim 10 ton vond na zijn reis vanaf Boxtel, via een tussen-opslaglocatie in Amsterdam Westpoort zijn eindbestemming op de bovenste verdieping van Soho House Amsterdam. Saan verzorgde voor deze mooie opdracht van 4SeasonsSpa zowel het transport over de weg als de hijswerkzaamheden.

MEI

Op tour met Guns 'n Roses

Saan Trucking verzorgde voor StageCo de transporten van materialen voor de Not In This Lifetime Tour van de hardrockband Guns 'n Roses door Europa. Eind mei startte de de tour die als eerste Berlijn aandeed en eindigde in Göteborg. De collega's van Saan Trucking transporteerden 3 podiumsets van 8 trailers per set en werden daarbij ondersteund door inhuurmedewerkers.

Klik op afbeelding voor de locaties en data.

Collega's op tv bij AT5

AT5 interviewde en filmde voor de rubriek 'Het Verkeer' onze collega's tijdens een opdracht in Amsterdam. Zij vertelden over waar zij in hun werk tegenaan lopen als kraanmachinist en verkeersregelaar bij werkzaamheden in de binnenstad. Met het item wil de Gemeente Amsterdam meer begrip kweken bij weggebruikers voor de verkeersmaatregelen bij werkzaamheden. Deze maatregelen worden genomen voor de veiligheid van de weggebruikers, maar stuiten helaas vaak op onbegrip.

Samenwerking met Theater Carré

Met een officieel moment werd het partnership voor 5 jaar bekrachtigd tussen Koninklijk Theater Carré en Saan. Mooi dat wij het theater op deze wijze kunnen steunen! Het partnership bestaat vanuit Saan uit een sponsorbijdrage en het ter beschikking stellen van opslagfaciliteiten en transportmaterieel en hijskranen voor projecten. Vanuit Carré worden er mooie theateravonden voor relaties en medewerkers van Saan verzorgd.

APRIL

Hoogstaand werk

Niet voor mensen met hoogtevrees: de plaatsing van glas op de 21ste verdieping. Op het Gustav Mahlerplein werd voor Hermans Glas nieuw veiligheidsglas op de buitengevel geplaatst.

Snuffelstage VMBO-2

Net als in 2017 zijn er weer VMBO leerlingen van SG Reigersbos bij Saan op beroepsoriëntatie geweest. Enthousiaste Saan-medewerkers lieten de leerlingen kennismaken met de technische kant van ons werk door middel van uitdagende doe-opdrachten, natuurlijk wel onder vakkundige begeleiding.

Eerste hijsklus nieuwe AT6

De nieuwe Spierings SK 1265-AT6 kwam in actie voor Bouwbedrijf M.J. de Nijs bij het Jakartahotel in Amsterdam.

MAART

Intentieovereenkomst nieuwbouw Saan Diemen

De indeling en de ligging van onze vestiging in Diemen zijn niet meer ideaal. In maart werd de intentieovereenkomst getekend voor de aankoop van een stuk grond voor nieuwbouw. In de overeenkomst is vastgelegd dat Saan, Nuon (eigenaar van de grond), Gemeente Diemen en Depot Diemen (projectontwikkelaar) gezamenlijk onderzoeken of de locatie de meest geschikte locatie is voor nieuwbouw en tot bindende afspraken kunnen komen. Dit traject verloopt inmiddels voorspoedig en we verwachten eind 2019 te kunnen starten met de nieuwbouw.

Magneet voor Radbout Universiteit

Saan werd ingeschakeld voor het lossen en inhuizen van een supergeleidende magneet bij High Field Magnet Laboraty van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Achteraf kregen onze mannen een mooi compliment van de ingenieurs van de universiteit.

Lentemarathon Amstelveen

In maart was Saan mooi vertegenwoordigd bij de Lentemarathon in Amstelveen. Hoofdsponsor van dit evenement was onze relatie KPMG. Rutger Alferink, Matthijs Vooijs, Niels Wouters en Redbad Verduijn liepen de marathon in estafette, in 3 x 10 en 1 x 12 kilometer. Een mooie prestatie!

FEBRUARI

Kenniskring Goederenvervoer te gast

Verschillende gemeente-instellingen binnen Amsterdam ontplooien initiatieven om mobiliteit, bereikbaarheid en leefbaarheid te verbeteren. Om kennis te delen en samenwerking te verbeteren is de Kenniskring Goederenvervoer opgericht. De kring was in februari te gast in ons museum. Daar werd o.a. gesproken over bouwlogsitiek.

F1-wagen door de muur

Bij EVBox stond op de 3e verdieping een originele Formule 1 wagen. Wegens ruimtegebrek moest hij het veld ruimen. Dat ging niet zomaar: de F1-wagen werd op zijn zij gekanteld en via een gat in de gevel naar buiten gehesen.

JANUARI

Leeuwen terug op Amstelhotel

In opdracht van BURGY Bouwbedrijf plaatste Saan 8 beschermleeuwen terug op het InterContinental Amstel Amsterdam Hotel. De leeuwen zijn ooit in de geschiedenis spoorloos verdwenen en de terugplaatsing was onderdeel van een grootse renovatie.

Nieuwe website

2018 begonnen we met een frisse start en een nieuwe website. Deze past bij onze cultuurwaarden Toegankelijk, Optimistisch, Daadkrachtig, Bewust en Resultaatgericht.

Hoe staat Saan in de maatschappij?