Maatschappelijke betrokkenheid

Naast onze inspanningen om als logistiek dienstverlener onze impact op het milieu te beperken, vindt Saan het ook belangrijk om op maatschappelijk gebied haar steentje bij te dragen. Daarom besteden we ook aandacht aan bijvoorbeeld de opleiding en ontwikkeling van jongeren, sponsoring van goede doelen en het welzijn van onze omwonenden.

Saan en onze omgeving

Niet alleen de zorg voor milieu en onze klanten is voor Saan belangrijk. Ook andere zaken krijgen onze aandacht, zoals bijvoorbeeld het welzijn van onze omwonenden. In Diemen zijn wij dicht tegen een woonwijk aan gevestigd. Om overlast te voorkomen, mogen medewerkers met zwaar materieel geen gebruik maken van de toegangsweg via de woonwijk, maar rijden zij om via het industrieterrein. Met de nieuwbouwplannen – wel binnen Diemen, maar aan de andere kant van de A1 – is deze overlast straks helemaal verleden tijd.

Onze 'roots' liggen in Diemen, en Saan is al ruim een eeuw een van de grootste werkgevers van deze gemeente. We vinden een actieve rol hierin dan ook belangrijk. De directie van Saan is actief binnen de ondernemersverenging van Diemen: Ondernemend Diemen. Onze vestiging in Tilburg timmert in Brabant, maar ook in België stevig aan de weg. Daar zijn wij aangesloten bij de Bedrijven Ondernemers Regio Tilburg (BORT) en de BZW (Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging).

Veiligheid en gezondheid in de branche

Saan is al jaren actief in verschillende brancheverenigingen, zoals de Vereniging Verticaal Transport voor kraanverhuurders. Onze operationeel directeur Matthijs Vooijs, manager technische dienst Mark van Klaarbergen en coördinator KVGM Robbert van den Broek hebben zitting in verschillende commissies binnen de VVT. Algemeen directeur Rutger Alferink is penningmeester van het Dagelijks Bestuur van de VVT. Gezamenlijk zoeken wij naar oplossingen om veiligheid voor onze medewerkers en onze omgeving te vergroten en de kwaliteit van dienstverlening binnen de branche te verbeteren.

Sponsoring


Naast zorg voor ons milieu, dragen we ook ons steentje bij aan goede doelen.

Techniek promotie jongeren

Voor werkgevers in de bouw en in de logistieke sector is de instroom van enthousiaste, technisch geschoolde medewerkers heel belangrijk. Om jongeren warm te maken voor een technisch beroep heeft Saan onder meer bij de technische dienst permanente stageplekken, zowel in Diemen als in Tilburg. De BBL-stagiaires leren hier de fijne kneepjes van monteur. Ook werken we mee aan andere initiatieven zoals snuffelstages en voorlichtingsdagen over techniek op scholen.

Dodehoeklessen

Samen met medewerkers van de Politie geeft Saan al ruim 10 jaar dodehoekvoorlichting op basisscholen. Ook in 2019 hebben we weer ruim 300 kinderen bewuster gemaakt van de dode hoek bij vrachtwagens en hoe je gevaarlijke situaties die hierdoor kunnen ontstaan, als medeweggebruiker kunt voorkomen. In totaal werden 12 scholen bezocht in Diemen, Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. De kinderen krijgen tijdens de voorlichting eerst een instructiefilm te zien over de dode hoek van vrachtwagens en bussen, maar het wordt past echt interessant voor de kinderen als ze het schoolplein opgaan. Daar staat een Saan-vrachtwagen en twee Saan-medewerkers, die hen zelf in en om de vrachtwagen laten ervaren wat een chauffeur nou eigenlijk ziet. De meeste leerlingen zijn enorm verbaasd dat een vrachtwagenchauffeur zo weinig ziet, ondanks dat hij zo hoog in zijn wagen zit. Een echte eye-opener! Vervolgens leren we de kinderen ook wat ze zelf kunnen doen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Sponsoring

Ieder jaar reserveren wij een deel van onze omzet voor sponsoring. In 2019 werd ruim € 120.000 besteed aan sponsoring. Het grootste deel van dit bedrag werd gedoneerd aan de Saan Foundation, de goede doelenstichting van de familie Saan. Daarnaast sponsorden wij een aantal projecten in natura, dat wil zeggen door middel van inzet van materieel en medewerkers.

Stichting Saan Foundation initieert en steunt projecten op het gebied van onder andere welzijn, onderwijs, bescherming van natuur en milieu, gezondheidszorg, jeugd- en ouderenzorg, ontwikkelingssamenwerking en dierenwelzijn. De familie Saan kiest daarbij projecten die hen na aan het hart liggen.

Meer informatie over de Saan Foundation, vindt u op de website en de facebookpagina van de stichting.

In 2019 steunden de Saan Foudation en Koninklijke Saan onder meer de volgende goede doelen en projecten:

  • Saan Opkikkerdag – De Saan Foundation sponsorde een compleet verzorgde dag uit voor 20 gezinnen met ernstig zieke kinderen, die wordt georganiseerd door Stichting Opkikker. De leden van de Saan Foundation en medewerkers van Saan waren de begeleiders van de gezinnen, die ervoor zorgden dat hun gasten flink in de watten werden gelegd. Een bijzondere dag voor zowel de gezinnen als de vrijwilligers!
  • Saan Tilburg werkte mee aan een Make a Wish-dag voor een ernstig zieke jongen. Hij arriveerde in een limousine en mocht bij Saan samen met een van onze machinisten een kraan opbouwen en hijsen.
  • Sponsoring van een Netgiraffe in Artis.
  • Koninklijke Theater Carré werd in 2019 zowel financieel als in natura gesteund.
  • De Saan Foundation sponsort het vogelhospitaal Midden Nederland.
  • Lokale feestactiviteiten kregen van ons een steuntje in de rug, zoals het carnaval in Tilburg en Den Bosch, de organisaties van Diemense festiviteiten zoals Diemer Festijn en Diemer Cross en de Sinterklaasintocht in Amsterdam.
  • Donaties aan de Stichting voor Geestelijke en Maatschappelijk Welzijn Gehandicapten Nederland.
  • Transporten en opslag voor een aantal goede doelen.
  • Deelname aan Trucktour Tilburg.

Onze Personeelsvereniging is erg actief